Over Citroën

Over Citroën

Al sinds 1919 heeft ons merk Citroën continu blijk gegeven van durf en aandacht voor de mens. Met een bijna 100-jarige merkhistorie die meer dan 300 modellen kent, waarvan een aantal geschiedenis hebben geschreven, heeft iedereen het merk Citroën in zijn hart gesloten. Met deze boeiende geschiedenis, waaraan het visionaire genie André Citroën ten grondslag lag, willen we u graag meer vertellen over Citroën.

ONS UITGANGSPUNT SINDS BIJNA 100 JAAR: HET COMFORT!

Al sinds de oprichting van CITROËN in 1919 zijn de auto’s van het merk toonaangevend op het gebied van comfort. Zo wordt dit comfort belichaamd door de vier pijlers van het innovatieve CITROËN ADVANCED COMFORT®-programma: een cocon-effect, praktische voorzieningen, meer gebruiksgemak en ontspannen autorijden. Deze waardes onderstrepen de filosofie van Citroën: “Be different, feel good”!

Wij van Citroën Van Beek zijn ontzettend trots dat wij al sinds 1965 ambassadeur zijn van dit prachtige merk. Kom meer te weten over Citroën Van Beek als officieel Citroën dealer in Oudenbosch, Roosendaal, Bergen op Zoom, Vlissingen en Breda.

ALLES WAT U WILT WETEN OVER DE GESCHIEDENIS VAN CITROËN

Ontdek de chronologie van de bijna 100-jarige merkhistorie van Citroën. Op Citroën Origins staat de belangrijkste data en industriële wapenfeiten. Citroën modellen die geschiedenis hebben geschreven en reclamespots die bij de kijkers in het geheugen staan gegrift.

De mens is altijd de belangrijkste inspiratiebron van het merk geweest en zal dat altijd blijven. Juist daarom is de geschiedenis van Citroën steeds zo’n fraaie afspiegeling van zijn tijd.

HET CONSERVATOIRE VAN CITROËN

Citroën heeft sinds 1919 een ongekend automobiel erfgoed voortgebracht. Dit erfgoed wordt in stand gehouden in het Conservatoire in Aulnay-sous-Bois Dit museum dat onderdak biedt aan één van de grootste autocollecties ter wereld met meer dan 400 historische modellen.

Daarnaast bevindt zich in het Conservatoire een enorm archief van industriële en commerciële documentatie. Kortom alles is er te vinden over de historie van het beroemde merk Citroën!