elektrische auto citroen

Kiest u voor een elektrische auto, dan kiest u (milieu)bewust. U kiest voor stil, schoon en zuinig rijden. Geen tankstations, motorlawaai en uitlaatgassen meer. Maar ook benzine tanken en het verversen van olie behoort tot het verleden. Citroën van Beek heeft een aantal 100% elektrische auto’s in het assortiment. Ontdek de vele voordelen van elektrisch rijden: bescheiden afmetingen, een korte oplaadtijd en een actieradius die groot genoeg is voor uw dagelijkse ritten. Elektrische rijden Citroën? Gewoon uw vertrouwde Citroën, maar dan volledig elektrisch.

Elektrische auto kopen? Onze elektrische auto modellen

Citroën van Beek biedt in het elektrische gamma een compacte stadsauto, de Citroën C-Zero, en een comfortabele en veelzijdige bestelwagen, de Citroën Berlingo Electric. Puur en stads design versus stadsbestelwagen met comfortabele cabine en grote laadruimte.

Actieradius elektrische rijden Citroën

De actieradius, ook wel bereik of range, is de afstand die een voertuig kan afleggen met een volle tank of accu. De actieradius wordt hoofdzakelijk bepaald door de capaciteit (kWh), type en gewicht van de accu, en daarnaast door factoren als efficiëntie van motor, stroomlijn, rolweerstand van de banden, recuperatief remmen, totaalgewicht van de auto, buitentemperatuur, (tegen)wind en rijgedrag van de bestuurder.

De actieradius van de Citroën C-Zero ligt tussen de 100 en 120 km* en van de Citroën Berlingo elektrisch en de Citroën E-Berlingo multispace op de 170 km*. Afhankelijk van rijstijl, wegomstandigheden en het gebruik van de kachel/airconditioning enz. Dat is voor velen voldoende voor woon-werk verkeer. Zeker als u ook op uw werk kunt laden.

*Gemeten door NEDC, New European Driving Cycle

Kosten elektrisch rijden

Het antwoord op de vraag ‘wat kost elektrisch rijden’ is niet zo eenvoudig te geven. Dit heeft te maken met diverse kosten. De aanschafprijs, de gebruikskosten en de vaste kosten. De aanschafprijs van elektrische auto’s liggen hoger dan normale auto’s, maar daarentegen zijn er weer diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar. Voor bedrijven nog meer dan voor particulieren. De gebruikskosten en de vaste kosten voor elektrische auto’s liggen een stuk lager. Ons advies, kijk naar het totaalplaatje om te kunnen vergelijken en niet alleen maar naar de (hogere) aanschafprijs.

Subsidie elektrische auto

Waar belastingvoordelen op zuinige auto’s ieder jaar worden afgebouwd, blijven deze grote voordelen voor 100% elektrische auto’s behouden. Sommige belastingvoordelen zijn generiek, maar een aantal ook individueel. Vanuit verschillende hoeken worden dan ook subsidies verstrekt voor bezitters van een elektrische auto.

Heeft u hulp nodig?

Neem contact op met uw vestiging of kom langs. Wij werken samen met een business partner die u kan helpen met subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden. Daarnaast adviseren wij u ook contact op te nemen met uw financieel adviseur voor individuele subsidie mogelijkheden.

Subsidies elektrische auto voor particulieren

Als particulier profiteert u op verschillende manieren van financieel voordeel wanneer u elektrisch gaat rijden. Onderstaand de belangrijkste subsidies en financiële tegemoetkomingen in een overzicht.

  • Aanschafbelasting (BPM): de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen is gebaseerd op de CO2-uitstoot in gram/km van het voertuig. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en zijn hierdoor tot 2018 vrijgesteld van BPM.
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB): voor elektrische voertuigen geldt een 50% of 100% reductie op de motorijtuigenbelasting (wegenbelasting). In 2018 geldt dat voertuigen met 0 gram CO2-uitstoot per kilometer geen belasting betalen.
  • Lokale subsidies voor elektrisch rijden: ook op lokaal niveau zijn er verschillende gemeentes die elektrisch rijden stimuleren door subsidies aan te bieden. Check bij uw gemeente of zij ook speciale subsidies voor elektrisch rijden aanbiedt.

Subsidies elektrische auto voor ondernemers

Wilt u elektrische voertuigen aanschaffen voor uw onderneming? Ook dan zijn er verschillende subsidies waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. Onderstaand de belangrijkste subsidies in een overzicht voor bedrijven.

  • Bijtelling elektrische voertuigen: de bijtelling voor elektrische voertuigen ligt door de lage CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij reguliere wagens. Zo betaalt u voor een elektrische leaseauto zonder CO2-uitstoot tot en met 2018 slechts 4% bijtelling.
  • Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vamil-regeling: het Ministerie van Infrastructuur en Milieu biedt ondernemers belastingvoordeel als zij investeren in elektrische bedrijfsauto’s of een oplaadpunt. Bij een elektrische auto van maximaal € 50.000 euro en zonder CO2-uitstoot mag bijvoorbeeld 75% van de aanschafprijs van de winst afgetrokken worden. Hierdoor betaalt u als ondernemer minder winstbelasting. Lees hier meer over op RVO.
  • Lokale subsidies elektrisch rijden voor bedrijven: ook voor ondernemers en bedrijven geldt dat verschillende gemeenten extra subsidies en financiële tegemoetkomingen bieden bij de aanschaf van elektrische bedrijfswagens. Check bij uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt.

Onderhoud elektrische auto

Een elektrische auto vraagt minder onderhoud. Dat is logisch, omdat een elektromotor minder bewegende onderdelen heeft dan een brandstofmotor. Een brandstofmotor heeft 800 losse delen, een elektrische auto zo’n 20. Inclusief de vier wielen. Een hybride auto is complexer, omdat hij zowel een benzinemotor als een elektromotor heeft.

Een 100% elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor, geen versnellingsbak, geen uitlaat, geen katalysator, veel minder bedrading, geen distributieriem, geen bougies, geen koelvloeistof, geen motorolie en filters. Minder onderdelen betekent dat er minder kapot kunnen gaan of aan slijtage onderhevig zijn. Daardoor is het onderhoud goedkoper.

Elektrische rijden Citroën leasen

Wilt u zakelijk elektrisch rijden? Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw bedrijfskosten. U profiteert namelijk van slechts 4% bijtelling. Dat is in 2018 namelijk in de bijtellingsregeling vastgelegd voor auto’s die volledig elektrisch rijden.

Ook de Citroën Berlingo Electric en de Citroën C-Zero vallen onder deze bijtelling.

Interesse om zakelijk elektrisch te rijden? Neem dan contact op met onze accountmanager voor de zakelijke markt, Wendy Payens. Dat kan op 06 57 84 03 90.