Hou het cool! Lees onze Airco Tips

De zomerse hitte aan het strand of op vakantie is natuurlijk heerlijk. In de auto zijn koelere temperaturen wel zo prettig, daarom wat Citroën airco tips:

Met deze airco tips ga je veilig op pad!

  • Parkeer in de schaduw of leg een zonnescherm op de voorruit
  • Zet bij een opgewarmde auto eerst de zijramen open, zo kan de ergste warmte eerst ontsnappen en is de auto dus sneller op een aangename temperatuur. Doordat de airconditioning minder hoeft te koelen spaar je bovendien brandstof!
  • De koele lucht van de airco droogt ons lichaam uit. Zorg dus voor flessen water in de auto en drink voldoende water!
  • Laat kinderen en huisdieren nooit achter in je auto en zorg voor extra schaduw door het gebruik van zonneschermpjes of door een doek tussen de zijramen te plaatsen.
  • Heb je climate control? Stel de juiste temperatuur in, activeer dan de automatische modus door het indrukken van de knop ‘AUTO’. In deze functie verbruikt een airco een stuk minder dan wanneer je hem met de hand bediend.
  • Schakel je airco 15 minuten voordat je op je bestemming bent uit. In de 15 minuten dat de airconditioning uitstaat kan de condens die is ontstaan uit de buitenlucht goed drogen. Zo blijft het koelsysteem schoon en voorkom je schimmels en bacteriën. Tevens zorg je voor jezelf op deze manier voor een minder grote overgang tussen je gekoelde auto en de warme buitenlucht.
airco tips

Airco in de winter

Ook wanneer het buiten kouder wordt kun je de airco goed gebruiken. Wanneer je het gehele jaar door af en toe de airco aan zet houd je het koelsysteem in goede conditie. Daarnaast is de airconditioning een goede manier om het interieur van je auto te drogen. Als het buiten vochtig is en je met natte kleding en schoenen in de auto komt zullen de ramen snel beslaan. Schakel je airco aan in de recirculatie-stand en de droge lucht van de airco zorgt ervoor dat je ruiten niet langer zullen beslaan.