Beste SUV 2018

De Citroën C3 Aircross is door Auto Express uitgeroepen tot Beste SUV 2018. De Compact SUV C3 Aircross laat hiermee veel concurrentie achter zich.

Met zijn gewaagde vormgeving en verfrissende interieur is de Citroën C3 Aircross eigenzinnig en valt hij op tussen de modellen van andere merken in het compacte SUV segment.

Ook op het gebied van rijgedrag vaart de SUV zijn eigen koers en zet volledig in op comfort. Dat maakt dat de auto comfortabeler is dan elke andere compact SUV. Bovendien geeft het comfortabele rijgedrag een duidelijke link naar Citroëns uit het verleden en biedt de auto – net als zijn iconische voorgangers – veel individualiteit en comfort tegen een betaalbare prijs.

beste-suv-2018
C3 Aircross

De efficiënte en krachtige driecilinder PureTech-benzine motoren met lage uitstoot en een gunstig verbruik, zijn goed voor milieu en de portemonnee. Verder zijn er BlueHDi diesels beschikbaar met een zeer lage CO2 uitstoot van slechts 101 gram. De vooruitstrevendheid in motorisering in combinatie met zijn gunstige gewicht en vernieuwende interieur, zorgt voor een flinke bijdrage in de benoeming tot winnaar als Beste SUV 2018.

Volgens Auto Express is het interieur veel spannender als van zijn rivalen, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en het prettig te bedienen infotainmentsysteem is het fijn vertoeven in de C3 Aircross. De auto heeft compacte buitenmaten, maar het interieur voelt ruim aan met veel beenruimte voor de passagiers. Bovendien zorgt de ruime kofferbak van 410 liter (met neergeklapte bank 1289 liter) ervoor dat de C3 Aircross ‘best in class’ is qua bagageruimte. Al met al een terechte winnaar als beste SUV 2018.

Lees over de Citroën C3 Aircross

De Beste koop

De beste keus is volgens Auto Express de C3 Aircross PureTech 110 Feel met Pack Relax. De auto is voorzien van een 110 pk sterke turbomotor met drie cilinders. Dankzij hoge koppel is de auto snel, soepel en daardoor een genot om mee te rijden. Dat hij hierbij ook nog efficiënt is dankzij het brandstofverbruik van slechts 4,8 liter op 100 km is natuurlijk mooi meegenomen.

In de Feel uitvoering met Pack Relax is de C3 Aircross zeer compleet met onder meer standaard Apple Carplay, Android Auto, Climate control, Parkeersensoren en geïntegreerd 7” touchscreen met Navigatie.

De C3 Aircross Feel ‘Relax’ is rijklaar leverbaar vanaf € 24.340,-. Er is al een Citroën C3 Aircross vanaf € 19.990,-.

citroën-c3-aircross-dashboard1