Nieuwe SUV C5 Aircross

Citroën heeft onlangs de nieuwe SUV C5 Aircross gepresenteerd en zet daarmee het SUV offensief voort. Voorzien van het Citroën Advanced Comfort® programma is de SUV gericht op de verwachtingen van de klant en biedt hij ongekend comfort en ruimte. Voorzien van de Advanced Comfort stoelen en Progressive Hydraulic Cushions® is de vering en daarmee het comfort geheel a la Citroën. Met drie losse, verschuifbare, neerklapbare en kantelbare stoelen, is hij naast de meest comfortabele SUV ook de meest modulaire. De Citroën C5 Aircross is modern uitgerust met 20 rijhulp systemen waaronder de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, Grip Control met Hill Assist Descent. Verder zijn er zes connectiviteitstechnologieën, waaronder het draadloos opladen van uw smartphone. Met maar liefst 30 kleurencombinaties is de auto uitgebreid te personaliseren. De productie van de C5 Aircross vindt plaats in het Franse Rennes La Janais en de auto verschijnt eind 2018 bij Citroën Van Beek in de showroom. De SUV C5 Aircross is de eerste Citroën die in 2019 leverbaar is als plug-in hybride (PHEV).

De meest comfortabele SUV

De C5 Aircross onderscheidt zich met het Citroën Advanced Comfort®-programma door het comfort en de manier waarop de ruimte aan boord is ingevuld. Dit Advanced Comfort programma heeft twee grote innovaties, namelijk de Citroën-ophanging met Progressive Hydraulic Cushions® en de Advanced Comfort-stoelen, die trillingen optimaal filteren en ongeëvenaard rijcomfort bieden aan alle inzittenden. Ook de modulariteit is uniek in het SUV segment en het resultaat van de knowhow van ons merk in het MPV segment.

De inhoud van de bagageruimte is naar wens te variëren van 580 tot 720 liter dankzij de drie losse, neerklapbare, verschuifbare en verstelbare stoelen achterin. Dit maakt de Citroën C5 Aircross ‘Best in Class’ voor wat betreft de praktische bruikbaarheid.

C5 Aircross
SUV Citroën Aircross

Geavanceerd en modern

Met een digitaal instrumentenpaneel van 12,3” en een 8” tablet met capacitief touchscreen gaat deze grote SUV met zijn tijd mee. Ook beschikt hij over 20 van de allernieuwste rijhulpsystemen, zoals de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, en nog eens zes geavanceerde connectiviteits technologieën. Hij is optimaal verbonden en biedt draadloos opladen via inductie, en niet te vergeten ConnectedCAM Citroën®. Met zuinige en krachtige benzine- en dieselmotoren van 130 pk tot 180 pk en de nieuwe 8-traps automatische transmissie EAT8.

Unieke persoonlijkheid

De nieuwe SUV C5 AIRCROSS is onderscheidend met zijn sterke persoonlijkheid. Zijn lengte is 4,50 m, gespierd en robuust, een echte krachtpatser met een positief voorkomen. Hij valt op in het SUV-segment door sprekende elementen zoals subtiele de Airbumps®, de grote wielen, een bodemvrijheid van 230 mm, en stilistische dakdragers. Het interieur biedt bescherming en ruimte, dankzij het nadrukkelijk horizontaal uitgevoerde dashboard, de royale middenconsole en het gebruik van zachte materialen. In lijn met de andere recente Citroën-modellen is de C5 Aircross naar wens te personaliseren met 30 combinatiemogelijkheden zoals een zwarte tweekleurige afwerking voor het dak en diverse stijlpakketen voor de rest van het exterieur. Voor het interieur zijn er vijf verschillende ambiances, die ieder op zich zorgen voor een lichte en warme sfeer in een ‘casual chic’ uitstraling.

Lees de rij-impressie van de Citroën C5 Aircross door AutoWeek

 

Binnenkort vindt u hier Citroën C5 Aircross prijs en specificaties