Citroën C3 Aircross

Onthulling Citroën C3 Aircross; de nieuwe compacte SUV van Citroën. Op maandag 12 juni is in Parijs de nieuwe Citroën C3 Aircross gepresenteerd.

Vanaf 1 juli zal de brochure en prijslijst beschikbaar komen en daarnaast de Private Lease prijzen. De C3 Aircross met maar liefst 90 personalisatiemogelijkheden en 5 verschillende interieuropties is vanaf dan ook samen te stellen in de Citroën Car Configurator. De eerste auto’s zullen uitgeleverd worden vanaf dit najaar bij Citroën Van Beek.

Citroën-C3-Aircross-onthulling
citroën c3 aircross

Cross Over

De nieuwe Citroën C3 Aircross is een echte cross-over. Met zijn stoere wielkastranden en hoge bodemvrijheid is de nieuwe Citroën een krachtige verschijning. Net als de onlangs geintroduceerde Citroën C3 is ook de nieuwe C3 Aircross volledig naar wens te configureren. Zo is het onder andere mogelijk om de kleur van het dak, de spiegels, dakdragers en velgen uit te kiezen. Door deze ruime keuzemogelijkheden zijn alleen voor de buitenzijde al 90 verschillende combinaties mogelijk.

citroën-c3-aircross-interieur

Ruimte

Met zijn afmetingen van 4,15 meter lang, 1,76 meter breed en 1,64 meter hoog is de Citroën C3 Aircross een zeer ruime ‘Compact SUV’. Mede door een in twee delen verschuifbare achterbank bedraagt de kofferbakruimte 410 of 520 liter. Naast de nieuwe Citroën C3 en C4 Picasso profiteert ook de nieuwe C3 Aircross van het Citroëns Advanced Comfort-programma. Zoals bekend is comfort de grote kernwaarde van Citroën met grote, comfortabele stoelen en een sterk absorberend onderstel. Samen met de uitstekende geluidsisolatie zorgt dit voor een rustige en comfortabele rijervaring.

citroën-c3-aircross-dashboard1

Technologie en veiligheid

In de nieuwe C3 Aircross zitten vanzelfsprekend de nieuwste veiligheidsfeatures zoals verkeersbordherkenning, Active Safety Brake, Park Assist, Citroën Connect Nav en adaptieve verlichting. Op het dashboard is een compartiment waar het mogelijk is om je smartphone draadloos op te laden middels inductie. Verder is leverbaar: een achteruitrijcamera met vogelperspectief, head-up display, Lane Departure Warning en Blind Spot Monitoring. Voor buiten de gebaande paden zijn er Hill Assist Descent en Grip Control leverbaar.

 

     

citroën c3 aircross ruimte

Motoren

De nieuwe Citroën C3 Aircross wordt leverbaar met de reeds bekende PureTech 82, Puretech 110 en PureTech 130. Daarnaast komt ook een EAT-6 volautomaat beschikbaar in de 110 pk sterke PureTech variant. In diesel komt de C3 Aircross met een 100 pk en 120 pk sterke BlueHDi dieselmotor. De definitieve motoren en uitrustingen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend gemaakt. Ontdek meer over de C3 Aircross

Prijs en uitrusting Citroën C3 Aircross

Bekijk de prijzen, brochure en uitrustingniveau’s op onze modelpagina van de Citroën C3 Aircross