Citroën Autobanden

Altijd de juiste banden voor uw Citroën

Met de Citroën Autobanden service profiteert u van deskundige montage, controle en opslag van uw zomer- of winterbanden. Bij elke bandenwissel controleert de Citroën-dealer uw banden nauwkeurig. Ook checkt hij of het bandenprofiel nog voldoet. Tegen een kleine vergoeding kunt u uw banden ook laten opslaan, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Ieder seizoen vraagt om een band die is toegesneden op de specifieke weersomstandigheden. Winterbanden hebben namelijk een ander profiel dan zomerbanden. Bovendien is de samenstelling van het rubber anders. Dit heeft gevolgen op de remweg, de rolweerstand en het rolgeluid. Met de juiste banden onder uw auto kunt u optimaal genieten van de uitstekende wegligging én de veiligheid van uw Citroën. Maak daarom gebruik van de Citroën Bandenservice.

Maak direct een afspraak voor uw bandenwissel

Citroën Autobanden

Zomerbanden

Nieuwe Citroën zomerbanden zorgen voor meer grip waardoor de veiligheid wordt vergroot. De samenstelling van het rubber zorgt ervoor dat zomerbanden het beste presteren bij temperaturen boven de 7 graden, onder de 7 graden zijn de prestaties van winterbanden beter. De wettelijk APK eis voor profieldiepte is 1,6 mm, ANWB adviseert echter om de zomerbanden met een profiel van 2.0 mm of minder al te vervangen.

Winterbanden

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt, is het verstandiger te kiezen voor Citroën winterbanden. Met wisselen van uw zomerbanden voor winterbanden in het najaar gaat u voorbereid de winter in. De afwijkende rubbersamenstelling in winterbanden zorgen voor betere prestaties bij koude omstandigheden. De diepte in het profiel van winterbanden zorgt er daarnaast voor dat sneeuw en water sneller wordt afgevoerd. Winterbanden zorgen daardoor voor aanzienlijk  kortere remweg en daarmee verklein je de kans op een ongeval.

Bij winterbanden wordt een minium profieldiepte van 4 mm geadviseerd. Indien het profiel minder is dan 4 mm, zijn de specifieke winterse eigenschappen van de band een stuk minder en gaat de band niet meer door als echte winterband. Hierdoor wordt de grip op nat wegdek minder en wordt de remweg langer.

TIP: Blijf niet doorrijden met winterbanden in de zomer, ze slijten hierdoor veel sneller en bovendien zijn de prestaties bij hogere temperaturen minder goed als die van zomerbanden.

Citroën-winterbanden

Lees meer over..

MyCitroën Card

MyCitroën Card

Voor slechts 49 euro profiteert u bij Van Beek van bijzonder veel voordeel zoals o.a. gratis pechhulp, APK keuring en het vervangen van lampjes.

Citroën-economy-service

Economy Service

Is uw Citroën ouder dan 5 jaar? Speciaal hiervoor is de Basisbeurt Economy Serice ontwikkeld. Hiermee bieden wij een alternatieve kwaliteit voor een vriendelijke prijs.

citroën-apk

APK-keuring

De beste APK-Keuring voor uw Citroën, altijd all in voor 29 euro. Met de MyCitroën card zelfs helemaal gratis.